In de dagen voorafgaand aan de dag van de uitvaart moeten er de nodige dingen geregeld worden. Meestal gaat dat voorspoedig, maar soms word je als uitvaartbegeleider flink op de proef gesteld.

Zo stond ik pas geleden aan de balie bij de gemeente en bleek dat de arts de papieren mbt het overlijden niet goed had ingevuld. Dat overlijdensdatum was vergeten…..

De dame aan de balie verzocht mij vriendelijk doch dringend andere papieren te gaan halen. Nu vind ik dat ik dat niet bij de familie neer kan leggen dus toog ik naar het ziekenhuis waar deze papieren goed ingevuld moesten worden. Natuurlijk liep de arts net zijn ronde. Dik twee uur later stond ik weer aan de balie bij de gemeente.

Tijdens een ander uitvaartproces bleken alle locaties die een familie in het voorgesprek had aangegeven niet beschikbaar. Dus opnieuw zoeken en nadenken.

Een andere familie wilde graag dat hun dierbare thuis werd opgebaard. Kom ik bij het huis (flat), past de kist niet in de lift…..

Al deze hindernissen neem ik en ik moet dan vaak aan mijn overleden vader denken. Zijn lijfspreuk was: Niet denken in problemen, maar denken in mogelijkheden!

Tegel-een-obstakel